fredag 9 december 2011

...forts 2

och dokumentera skadorna. Vid yttre inspektion upptäckte han och Greger att dagvattenröret som tar emot och leder bort regnvattnet från en dryg fjärdedel av taket inte satt ihop ordentligt med stupröret. Där rann ca hälften av vattnet ner mot husgrunden istället. De tryckte ihop rören och när det torkat upp inne på väggen är det förhoppningsvis ok. Det är jag otroligt tacksam över. Att få det beskedet var lite som att få tillbaka livet igen. Det är inte direkt läge för oss att gå till banken o be om lån för att dränera om huset o bygga ny altan.


Du får vara tacksam över att detta inlägg inte är uppdelat i ännu fler delar ;D

/Lotta


Published with Blogger-droid v2.0.1

Forts från förra inlägget...

(Jag råkade komma åt publish-knappen.)

Vi upptäckte en trolig fuktskada i tvättstugan i onsdags kväll. Det är ju ganska precis ett år sedan vi upptäckte fuktskador i andra änden av källaren. Det blev en dyr upptäckt. Idag kom det en kille för att inspektera, kontrollera


Published with Blogger-droid v2.0.1

9:e december

Har suttit med en jättehostig Simon i knät i snart 3 timmar. Stackaren hostar tills han kräks. Har gett all medicin jag kan ge honom. Det enda jag kan göra är att hålla honom och ge honom vatten. Man känner sig så otroligt maktlös och otillräcklig. Jag skulle göra nästan vad som helst för att han ska få lindring.

Men nu över till dagens positiva.

Published with Blogger-droid v2.0.1

torsdag 8 december 2011

8:e december

Det har varit en dag i hostornas tecken. Vab-dag med andra ord. Mycket filmmys och lite bus.

Tyvärr har vi haft extrem otur med sjuklingar under hösten. Eftersom det är som det är med Gregers nystartade företag har vi tillsammans fattat beslutet att det är jag som vabar. Farfar har hjälpt till en hel del också. Ett stort minus med mycket vab är att det blir hattigt på jobbet. Men nu är ju det här min tacksamhetsjulkalender och det positiva med vab är ju den tid man får tillsammans med barnen.

Idag har vi kunnat mysa ordentligt. Eftersom även jag är lite sjuk (förr förra veckans hosta/heshet är tillbaka) så har vi inte försökt hinna med en massa saker. Vi har verkligen haft en dag med långsamt tempo. Vi har bara gjort en sak i taget. Det är lite för sällan det är "en sak i taget".

Jag älskar mina små hostepluggar!

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

onsdag 7 december 2011

7:e december

Det har varit lite för mycket idag. Det har snöat utav bara den på dagen. Det var till och med lite vitt i morse. Barnen jublade när vi kom utanför dörren och jag gjorde en Ior - jag tänkte "typiskt, jag som har lång vakt på lunchrasten".

Insåg under kvällen att Simon troligen är sjuk. Han hostar och rosslar. Jag hostar också igen.

Just nu är jag mest tacksam för att den här dagen är över.

Men, det har hänt ngt mycket positivt idag med. På syrrans ultraljud kunde de idag konstatera vad det är för kön på både tvilling 1 och 2. Äntligen kan jag gå och köpa garn :)

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

tisdag 6 december 2011

6:e december

Idag är jag tacksam för att jag har ett så varierande jobb. Att vara lärare innebär att ge eleverna möjligheter att nå de nationellt uppsatta målen. Detta gör vi genom att erbjuda eleven olika aktiviteter.

Som kombinerad idrotts- & resurslärare ser mina dagar väldigt olika ut. Lästräning, matteklur, engelska glosor, 10-kompisar, skridskoåkning, högläsningsträning, multiplikationstabeller, läsförståelse osv. På fredag ska jag prova på Quiddich (fast utan flygandet på kvastar) på idrottslektionen med 5:orna. Hoppas de antar utmaningen.

/Lotta


måndag 5 december 2011

5:e december

Idag är det måndag och jag är supertrött efter en intensiv jobbdag.

Men jag är tacksam över att jag har ett eget jobb.

De första snöflingorna föll idag och jag fick uppleva det tillsammans med Amanda och Simon. De blev överlyckliga och dansade och sjöng om att nu kommer äntligen vintern. Jag blev alldeles varm i hjärtat. Inte pga snöandet utan för deras fullständiga lycka. Hoppas det snöar på i natt så att de har lite att leka med i morgon.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

söndag 4 december 2011

4:e december

"Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in ett paket och inte ge bort det."

Min julklapp till mig själv (denna tacksamhetskalender) har redan börjat ge positiva biverkningar :-)

I morse när Simon som krupit ner hos mig somnade om och gav ifrån sig sina alldeles unika sovljud blev jag alldeles översvallad av kärlek och tacksamhet. Han är min älskade lille prins och han är bitvis en verklig utmaning för sina föräldrar, men jag älskar honom så att jag kan dö.

När vi var på GIH och tittade på Gregers Korp-innebandy var jag på vippen att göra något tokigt. Amanda som har en lös tand stoppade ideligen in fingrarns i munnen för att vicka lite på den. Jag tänkte att det var väl himla onödigt att i dessa influensa och magsjuketider hjälpa bacillerna på det viset. Sen hann jag tack och lov tänka en bättre tanke innan jag öppnade munnen. Jag insåg plötsligen vilken lycka det måste vara för Amanda att ha en alldeles egen lös tand att vicka på. Sen knep ihop munnen så att inga grodor skulle hoppa ut.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

3:e december

Idag känner jag tacksamhet inför alla mina vänner. Både gamla och nya, både dem jag träffar ofta och de jag träffar sällan. Jag tänker även på de vänner jag inte träffat på många år, men som jag ändå räknar som mina vänner.

Jag har vänner som jag vet skulle ställa upp för mig om jag så ringde mitt i natten. Jag har vänner som jag har ringt mitt i natten och som inte tvekat en sekund att hjälpa när det behövts. Jag har vänner som plötsligen hört hört av sig för att de känt på sig att det var något. Vänner med ett sjätte sinne. Ibland vet vännerna att det är något innan man själv förstår det. Jag har vänner som plockat upp bitarna efter mig när jag varit klantig, utan ett "vad var det jag sa". De har funnits vid min sida o hjälpt mig resa mig och i stället för att mästra har de borstat av mina skrubbade knän o plåstrat om mig. Jag har vänner som är utrustade med änglars tålamod.

För allt detta är jag evigt tacksam. 

Det är inte alltid möjligt att återgälda allt man fått av sina vänner. Men jag hoppas i alla fall att jag på något sätt gjort skillnad i någons liv genom att vara deras vän.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1