lördag 11 februari 2012

Polisbil


Har provat ett nytt möss-mönster från "kungen & majkis" blogg. På den mössan var det iofs en uggla men mönster är väl till för att inspireras av...

Min Simon gillar poliser just nu så att det blev en polisbil på mössan var det inga höga odds på. Hittade en bild på en virkad polisbil o gjorde om det till en platt variant..

Simon blev glad och då är jag glad.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 6 februari 2012

Montering del 2


Puh! Nu sitter nästan alla 108 rutorna ihop med minst en annan ruta. Några sitter tom ihop 40 stycken. Kollar, dubbelkollar och extrakollar för att minimera risken att montera ngn ruta fel. Jag håller dessutom tummarna för att mönstret blir så fint som jag tänkt mig.

Måste skaffa mer garn dock så att jag kan göra en fin kant runt. Tänkte att det blir ett varv fasta maskor och utanpå det ett varv med baklängesvirkadr fasta maskor.

Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 5 februari 2012

Monteringsdags

Äntligen har jag kunnat påbörja monteringen av mina 108 grannywheels till Vendelas filt. 
Jag har gjort 55 mörka och 53 ljusa rutor och nu ska de fästas ihop. Det ska bli ett mörkrosa hjärta i mitten och de ljusa rutorna ska vara runt om. 
Jag har inte monterat så här många rutor förut men jag har en strategi som jag hoppas håller. Jag tar två rader i taget och fäster på höjden först och sen på bredden. Sen fäster jag de färdiga raderna i varandra på höjden och sen på bredden...den som lever får se.
Nej, här har jag inte tid att sitta och blogga. Åter till monteringen.
/Lotta