torsdag 2 juli 2009

Nytt jobb!

Jag har idag tackat ja till en tillsvidaretjänst på Rostaskolan i Örebro. Känns som en nytändning att få prova på nåt nytt efter 10 år på samma skola. En av de stora fördelarna med nya skolan är att den ligger alldeles lagom nära där vi bor. 5 minuter med bil, 10 minuter med cykel. Men självklart känns det också lite sorgligt att lämna min gamla skola. Jag har trivts bra därute i Almbro. Jag har under åren träffat massor med underbara ungar och föräldrar. Jag har haft många sköna kollegor. Där har jag format mitt sätt att jobba och där har jag skaffat mig alla mina erfarenheter. Så Almbro kommer alldeles säkert alltid ha en speciell plats i mitt lärarhjärta. Jag hoppas att jag om 10 år kommer känna likadant för min nya skola.

Värmeböljan verkar inte ge sig idag heller. Nu börjar det bli farligt att säga annat än att man njuter också för på måndag åker vi till Öland en vecka. Vore ju fasligt sorgligt om vi skulle få regn hela tiden vi är där. Peppar, peppar...

onsdag 1 juli 2009

Pust...flämt...

Åh, det är så varmt och kvavt att vi snart dööör. Får man önska lite åska eller är det som att svära i kyrkan?! Vore så skönt med en åskskur som kunde rensa luften. Öppnade fönstrena på vid gavel nyss och det märks inte. Fick några droppar regn strax efter lunch men sen verkar det inte bli mer...än...hoppas fortfarande.