lördag 27 oktober 2012

Sommartiden lider mot sitt slut...

Jag hörde från en vän att det blir vintertid i helgen, klockorna ska flyttas. Kände att jag måste börja i god tid ...
Har redan flyttat klockan från sovrummet till vardagsrummet o klockan från vardagsrummet till badrummet. Svårast var mikroklockan ... nu är hela mikron i sovrummet o svår att använda. Gick allt rätt? Jag höll på i en timme iallafall, det var väl en timme man skulle flytta på klockorna? Är helt slut...
Det här känns så onödligt på något vis, varje år samma sak och hela vintern måste jag nu igen vänta på att få flytta tillbaka mikron till köket.

Nu blev jag lite orolig när jag läste i tidningen att vissa telefoner o datorer är självgående, undrar var jag hittar dom på söndag morgon när jag vaknar... :/
Hur är det med bilen då, den har ju också klocka? Ändrar den position själv under natten, var hittar jag bilen på söndag?
Vill bara dela med mig av detta, kom ihåg och börja i god tid och jag hoppas verkligen att allt går bra för dig med..." ;)


torsdag 25 oktober 2012

Tutorial - virka mormorsränder

Tänkte att jag borde dela med mig av lite virkkunskaper. I det här inlägget visar jag hur jag gör när jag virkar mormorsränder.


1. Vi ska göra en magisk ring. Lägg tråden som på bilden. 

Bebispyssel och halloweenpumpor

En vän ifrån föräldragruppen fick sitt 3:e barn i början av oktober. 
Jag fick förfrågan av henne om jag kunde tänka mig att virka en barnvagnsmobil och en sängmobil till bebisen. Så klar jag ville. Så här fina blev de. 
 Barnvagnsmobil med skallra. 

 Sängmobil med uggla och fiskar. 
Jag hoppas att lillgrabben tycker att de är fina att ligga och titta på. 

Sen var jag ju bara tvungen att prova på att virka några fina pumpor att lägga i öppna spisen. 


Jag kan också passa på att erkänna att jag även plockat fram det tomteröda garnet...
 ;)

söndag 21 oktober 2012

Puh!

Oj, vart tog september vägen??? Jag antar att den regnade bort...och nu är det snart slut på oktober med.
Jag håller på och är kreativ så att det knakar om det. I mitten av november ska jag vara med på en marknadskväll hos min frissa. Jag ska få ha ett bord och visa och sälja mina alster. Det är lite overkligt fortfarande. Jag har hunnit virka och sticka en massa mössor, mobilfodral, uppstickare, pulsvärmare och diverse inredningsdetaljer. Det ska bli spännande att se vad "folk" tycker om mina grejer. Att mina vänner gillar dem, det vet jag redan =)

Egentligen har jag alla idéer klara för vad jag vill visa upp/sälja, men har ändå lite svårt att hålla mig ifrån att dra igång ännu ett projekt. Kolla in det här till exempel. Mormorsrutor är ju underbara och tröttnar man på en variant så finns det fler.

Och tröttnar man på mormorsrutor så finns det ju alltid African flowers...

Ha det gott!
Lotta