lördag 24 december 2011

23:e december

Usch! Härom dagen skrev jag ngt om att jag skulle bli fantastiskt tacksam om alla fixade jobb/dagis utan frånvaro och utan att bli smittade m ngt nytt...

Själv misslyckades jag med att jobba. Fick feber första dan på jobbet. Idag visade det sig att även Amanda misslyckades. Hon började kräkas vid frukostbordet i morse. Efter den här galet sjukdomsdrabbade hösten kan man tro att det skulle knäcka mig idag, dagen före julafton. Men dagens "jag är tacksam över" är så gigantonormiskt stor för i natt höll jag på att förlora min pappa. Han höll på att förblöda i går/ i natt (pga bråck i matstrupen) men tack vare duktiga läkare och hans småländskt envisa "Det sa gå!" räddade honom åtminstone för nu. Mitt på dagen idag tog man bort respiratorn och han mår efter omständigheterna ok. IVA tar hand om honom ngra dagar till.

Så idag har tröttheten och ledsenheten över kräkor fått stångas med tacksamheten över att faktiskt fortfarande ha en pappa. Jag är totalt utmattad, men mycket, mycket tacksam. Någon hörde våra böner i natt.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.2

torsdag 22 december 2011

onsdag 21 december 2011

21:a december

Idag har jag varit hemma och kurerat mig. Febern har tack och lov försvunnit. Jag har fixat till en hel hög julklappar och slagit in flera stycken. Hoppas hinna med så mycket som möjligt vad gäller julfix i morgon, så att vi kan ha en mysdag dan före dopparedan.

I början av månaden snubblade jag in på en livs-coach-blogg och den har inspirerat mig riktigt mycket. Den har varit en källa att ösa kraft ur. Hennes inlägg/artikel idag fick mig att fundera på om det kanske får bli "finalen" i min julkalender, min julklapp till mig själv.
http://ulrikagabriel.blogspot.com/2011/12/ta-hand-om-dig-bli-mer-egologisk.html?m=1

Jag är i alla fall tacksam för att jag hittade hennes blogg =)
/Lotta

tisdag 20 december 2011

20:e december

Idag är jag trots allt tacksam för en ofrivillig men välbehövlig paus pga feber. Jag har bara sovit, ätit och virkat. Mycket avslappnande. Jag har alltid haft så dåligt samvete för alla jag ställer till det för när jag är sjuk. Idag bestämde jag mig för att försöka låta bli att känna så. Tänk att jag faktiskt lyckades. Det är en stor bedrift eftersom jag annars har alltför lätt att drabbas av "duktig flicka syndrom". Idag är jag tacksam för att jag lät bli.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.2

Ett av mina nya favoritcitat

måndag 19 december 2011

19:e december

Idag lyckades familjen Korslid nästan med uppdrag "jobb/dagis". Greger o barnen skötte sin del av uppdraget, men det gjorde tyvärr inte jag. Jo, delvis... Jag gick hem en dryg timme tidigare, frusen o helt slut. Sov några timmar o vaknade med feber o missade  julbordet med jobbet.

Alla sjukor tär både fysiskt och psykiskt. Känner mig just nu som ett gammalt äppelskrott.

Dagens tacksamhet riktar jag till min kollega och vän F. Han har alltid en förmåga att få mig att stå ut och att ställa in/om mitt fokus till ett mindre energislukande läge. Jag är så tacksam att få ha en vän som F. Idag tror jag att han räddade mig från att bryta ihop över alla sjukdagar och annat tjafs. Tack F! Du är en sann vän.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.2

söndag 18 december 2011

18:e december

Idag är jag tacksam för att det kanske kan bli jobb i morgon igen. Efter att ha jobbat ca 1,5 av de senaste 7 veckorna känns det nästan overkligt. Det är 3 dagar kvar till jullovet och det vore ju toppen om vi kunde lyckas jobba/vara på dagis, hålla oss friska samt helst inte bli nersmittade av något nytt. Lyckas vi med det kan jag lova att min tacksamhetsupplevelse blir gigantisk.

Håll tummarna!

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.2