lördag 17 december 2011

17:e december

Har varit på julfest med fredagsgänget i Trefaldighetskyrkan idag. Det är alltid lika påfyllande för själen. Trevliga människor och god mat från världens alla hörn. Radjan läste Julevangeliet och medans han gjorde det knäppte Simon händerna. Han kände nog allvaret i berättelsen. Sen var det en ung tjej som spelade piano och sjöng "En stjärna lyser så klar" med värsta gospelrösten. Det gick rakt in. Simon stod på knä på sin stol och gungade i takt. Amanda satt och nästan höll andan. Som om allt det vackra skulle försvinna om hon andades oförsiktigt. Hon sjöng som en ängel, sa Amanda sen.

Tänk vad vi är lyckligt lottade som får ha det så här bra. Det känner jag tacksamhet över idag.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

16:e december

Eftersom den här kalendern handlar om att påminna mig om vad det är i mitt liv som jag känner tacksamhet över så tog jag idag tillfället i akt och gav tillbaka tacksamhet. En av våra (både min och Gregers men även barnens) favoritfröknar på dagis gick i pension idag. Hon jobbade på småbarnsavdelningen och hade hand om våra barn (en i taget) när de började på dagis. Hon har stått för trygghet, omsorg och kontinuitet för så många barn, inte bara våra. Hon har alltid satt barnen först. Man har alltid känt hennes engagemang för att barnen ska ha det bra och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Vi har under åren våra barn haft henne omväxlande stöttat varandra. Hon har bekräftat och stöttat oss i vårat föräldraskap och vi har (berättade hon för mig idag) även stöttat och bekräftat henne i hennes roll som förskollärare.

Jag är så glad att jag tog mig tid att gå till dagis idag för att visa min tacksamhet och överlämna en liten present.

Vi kommer att sakna dig Marita. Förskolan blev lite fattigare idag när du slutade. Kram!

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

torsdag 15 december 2011

15:e december

Idag är jag tacksam för ett boktips jag fick av en kollega. Boken heter Växa - inte lyda och är skriven av Lars H Gustafsson. Kollegan skulle använda boken i sin ICDP-handledning. Jag har gått grundkursen i ICDP och försöker så gott jag kan att lära mig jobba utifrån det "tänket". Även som förälder tar jag till mig bokens budskap och begrundar det.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

14:e december

Idag är jag tacksam för såna här tips o tänker att jag vill dela med mig.

Ulrika Gabriel Inspiratör: SUPERHJÄLPTEKRAFTER HJÄLPER DIG ATT STÅ EMOT NEGATIVITET

Published with Blogger-droid v2.0.1

tisdag 13 december 2011

13:e december

Hade verkligen hoppats att jag skulle skriva om luciatåg, glittrande barnaögon o fuktiga ögonvrår hos oss föräldrar idag.

Men något sådant innehöll inte min dag. Barnen, och då framförallt Simon, hostade sig fördärvad i natt. (Just nu i skrivande stund håller Amanda på med samma sak.)

Jag är så trött att jag inte kan tänka en hel tanke i taget.

Men jag är jättetacksam för att farfar lånade Simon idag. Jag och Amanda har haft filmmys hela dagen. Det bästa av allt är att i morgon lånar han Amanda o då får jag en mysdag med Simon.

/LottaPublished with Blogger-droid v2.0.1

måndag 12 december 2011

12:e december

Idag är jag tacksam över den sköterska på vårdcentralen som förstod inte bara att vi behövde få bli kollade hela familjen, utan hon förstod även att vi gärna träffade en läkare som var någorlunda insatt i vår familj (ngn vi träffat tidigare mao). Vi brukar uppleva att det är svårt att få gehör på sina önskemål på vår vårdcentral. Det var trevligt att som omväxling känna sig lyssnade på. Att sen diagnosen för 3 av 4 var virus och för den 4:e inget alls kändes visserligen tröstlöst att höra, men pga bemötandet lättare att acceptera.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

söndag 11 december 2011

11:e december

Idag är jag tacksam över att jag sparkade mig själv i baken igår och rensade upp i min "skapande-röra". Äntligen tog jag tag i alla "det-där-gör-jag-färdigt-senare-grejerna" som tyvärr är en del av mitt kreativa skaparkaos. Det kändes så mycket bättre att ha tagit sig tillbaks till ordning och reda igen.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1

10:e december

Vi har haft en till hostnatt och gnälldag "from hell" skulle man kunna sammanfatta läget med. Trodde att båda barnen vuxit ifrån de värsta hostorna nu. Vi har haft otaliga förkylningar och dylikt, men de där "hell-nätterna" trodde jag var förbi. Ja, de är de ju förvisso. Både förrgår och igår natt är ju förbi...

Simon kunde inte ens ligga själv på vilan idag. Han hostar efter några minuter och det enda som fungerar någorlunda är att sitta och hålla honom i rätt läge. Greger kan tack och lov få till det där rätta läget genom att ligga bredvid Simon och hålla honom där. Jag måste sitta upp i soffan med honom. (Där somnade vi för övrigt igår.) Mina axlar hoppar ur led när jag försöker ligga ner med honom på armen.

De här nätterna tär på både humör och ork. För Greger funkar det om han kan komma iväg och träna innebandy med kompisarna.

Jag överlever tack vare min virkning och stickning. Om jag får fylla på med lite kreativt skapande så klarar jag mig bra.

Därför är jag oerhört tacksam för alla dem som under min uppväxt och även senare inspirerat mig till att handarbeta. Mamma Harriet, mormor Inga, farmor Aina, styvmamma Lena, styvmormor Signe, syslöjdsfröken Ingegerd mfl.

Jag har alltid minst ett projekt på gång. Så här strax före jul kan jag väl erkänna att det är ganska många projekt igång. Jag betar av dem ett och ett. Det är både julklappstillverkning och en del beställningar. Jag önskar bara att jag hade både mer tid och pengar att spendera på skapandet. Fast kreativitet känner inte av sådana begränsningar som tur är.

Jag mår bra när jag får möjlighet att vara kreativ. Tillsammans med mina barn, med eleverna på skolan, med vänner eller själv.

Jag har läst att man forskat på folk som handarbetar och upptäckt att hjärtrytmen vid regelbundet handarbete går ner till samma nivå som vid yoga/meditation och dylikt. Jag är inte förvånad. Men jag är tacksam för att få ha den skapande kreativiteten i mitt liv.

/Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.1