fredag 27 april 2012

Fredagsmys

Tack Annelie för presentkortet på indiska. Det blev en vårgrön ljusskål.

Önskar er alla där ute en skön helg!


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 26 april 2012

En vacker sjal piggar alltid upp ;)

Titta vad fina sjalar jag virkat. Jag hittade inspiration till sjalen här. Jag gick runt ett tag och funderade på om jag skulle klara av att virka den. Jag har ju mest virkat mössor och andra småfigurer, inte stora mönstervirkade saker. Dessutom hade jag aldrig virkat utifrån ett diagram och det trodde jag var supersvårt. Så dumt tänkt av mig. Det var inte alls svårt. När jag väl satt där med garnet och virknålen så gick det finemang. Och som vanligt gick det inte att göra bara en sjal...
Till den blå sjalen gick det åt 5 nystan Tilda färg 569 (jeansblå/åskblå) och virknål 3,5. Mönstret hittar du här. Jag ville ha den ganska stor och virkade tills det var 8 spindlar överst. Då räcker den ner en bit över ryggen, men fungerar också alldeles utmärkt att ha runt halsen som en vanlig trekantssjal. 

Till den rosa sjalen använder jag Tilda färg 541 (gammelrosa). 
På väg hem ifrån garnaffären tog jag en liten runda i klädbutiken Heaven. Där har de världens vackraste kläder och man får inte ett dugg ont i ögonen av att titta runt där. Dock är prislapparna fula som stryk så jag har bara ögonshoppat där ;) Där kostar sjalarna från 500 kr...helt galet. 
Nej tack! Jag har varit i Handarbetsboden som ligger på andra sidan gatan och köpt 5 nystan för 33 kr/st. Så nu går jag hem och virkar mig en egen. 

måndag 23 april 2012

Gaaaaaaah!

Måste, måste, måste ta mig till garnaffären i morgon. Har fått en beställning på en brun ugglemössa. Dessutom har jag virkat färdigt en sjal o bara måste göra en till i en annan färg...


Published with Blogger-droid v2.0.4