måndag 7 maj 2012

Stavgång

I morse fick jag för mig att jag inte skulle gå den vanliga 5 km slingan i spåret. Istället parkerade jag bilen vid ridhuset i Karlslund, tog mina stavar och promenerade iväg. Syftet med dagens promenad var inte enbart motion utan även ökat välbefinnande, därav valet av promenadslinga. Tyvärr ger inte mobilbilder riktigt vyerna rättvisa. Men ni anar nog känslan ändå. Så här års är det vansinnigt (ja, precis rätt ord) vackert. Man blir alldeles tagen. Innan alla löv slagit ut och vuxit till sig så ser man så mycket mer. Vitsipporna, forsarna, de små fallen, träden, fåglarna, vattnet...allt i en härlig mix.
När jag väl kommit ner runt fallen så kände jag mig inte riktigt färdigpromenerad. Så jag gick vidare ut runt hästhagen och rundade frisbee-golfbanan och campingen. Sen sneddade jag över gräsplanen och gick upp via pileparken och tillbaka till bilen.
Bitvis var det så varmt att jag närapå drog av mig mina vindbyxor och bitvis var det så kallt att jag var jätteglad att jag fått med mig vantar.
Väl tillbaka till bilen hade jag promenerat/stavgått 6 km på en dryg timme. Jätteskönt för både kroppen och själen.

På eftermiddagen blev det en tur förbi garnaffären för att fylla på lite i samlingen. Har börjat på en massa saker samtidigt... Ett mobilfodral, en barnkofta, en sjal...

Ikväll har jag dessutom hunnit med ett informationsmöte på Björkhagaskolan för alla som har barn som börjar förskoleklass i höst. Det känns jättebra. Amandas klass har 26 barn. 10 killar och 16 tjejer. Hon har med sig alla kompisarna från dagisavdelningen. Dessutom ska två av kompisarna från hennes föräldragrupp (BVC) gå i hennes klass. Jättekul!

Nej, nu ska jag sätta mig och virka lite innan det är dags att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar