söndag 6 november 2011

Finns det några kloka svar egentligen?

Har varit på kyrkogården ikväll för att tända några ljus. Det var jag och barnen, farmor o farfar, barnens kusin Kajsa o svägerskan Lina.

Ljus brann överallt o det var riktigt stämningsfullt. Vi gick först till Gregers mormor o morfars grav o tände ljus. Det var fint där med flera andra ljus, ljung, färska rosor o ett hjärta i mossa.

Vi gick vidare till minneslunden. Du som har varit på Längbro kyrkogård vet att det är en damm o ett vattenfall (för tillfället torrlagt). Det stod så många ljus runt dammen o i vattenfallet o runt stenläggningarna. Jag blev riktigt tagen o stannade upp en stund. Det var smärtsamt vackert.Jag tände våra ljus o tankarna för runt i huvudet på alla dem som inte finns hos oss. Alla dem vi förlorat. Det suger till långt nere i magen när man tänker på sånt. Så for den förbi, den där tanken jag försöker undvika varje år vid den här tiden. Undrar vilka mer vi saknar nästa år. Som tur var blev jag avbruten av Kajsa som frågade vilka jag tände ljus för. Vad svarar man på en sån fråga, ställd av en tjej som fyller 7 om en vecka... Vissa frågor finns det inga bra svar på. Alla svar känns liksom för små.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar