....förrän man är över bäcken.
Jag som längtar så efter våren blev ju otroligt besviken på vädret härom dagen. Den 8:r när jag gick till jobbet var det barmark men då och då föll en ensam snöflunga mot marken. Det var bara precis att man märkte det. En riktigt stressigt morgon hade jag nog inte märkt av det ens. Men när jag gick ut på rastvakt vid halv tolvtiden gick det inte att missa vad som hänt. Då var det ett heltäckande lager med snö, ca 4 cm tjockt. Dagen därpå var det borta igen.
Jag älskar att pyssla och jag älskar inspiration av alla de sorter. Här delar jag med mig av mina pysslor och hoppas på att sprida en del inspiration vidare.
söndag 18 mars 2012
Man ska inte ropa hej...
torsdag 8 mars 2012
Till mig själv!
Ibland behöver man vara generös mot sig själv också. Igår gjorde jag ett mobilfodral till mig medans jag tittade på Grey's anatomy och störtgrinade. Tur att jag såg tillräckligt mellan störtskurerna.
tisdag 28 februari 2012
Tröst för en garnälskare
ATC-kort
På syslöjden igår fick en av klasserna som jag resursar i prova på en "ny" grej. De fick göra ATC-kort. Här ovanför ser ni mitt kort. ATC står för Artist trading cards och är en slags konstnärliga samlarbilder.
ATC-korten kan göras i olika material. Det finns några regler man måste följa. Kortet ska vara 6,4 x 8,9 cm (samma storlek som fotbolls- & ishockeykort) då passar de nämligen i samlaralbum. Korten får bara bytas eller ges bort, inte säljas. På baksidan märks kortet med namn, årtal och mejladress.
ATC-kort kan göras ett och ett för sig eller flera som hör ihop i en serie. Serier ska numreras.
Idén kommer från en Schweizare och introducerades i slutet av 1990-talet.
söndag 26 februari 2012
Ett litet smakprov
Prinsessbakelser, dammsugare och chokladboll. |
Pannkaka och stekt ägg. |
Jordgubbar...mums! |
Morötter a la Mia. |
Engelsk konfekt. Uräckligt att äta de äkta, men virkade är de riktigt vackra att titta på. |
torsdag 23 februari 2012
Hembakat rostbröd
Lottas fläta (Hembakat rostbröd) 2 limpor
50 g jäst
7 dl vatten
2 dl olja
2 ägg
1 1/2 msk salt
1 1/2 msk socker
ca 2 liter vetemjöl
ev vallmofrö
Blanda ut jästen med lite av vattnet. Blanda i salt, socker, resten av vattnet, olja och ägg.
Arbeta ner mjölet lite i taget. (Jag använder hushållsassistenten.) När degen släpper från kanterna kan du köra den några minuter till.
Jäs degen i bunken 30 minuter.
Arbeta ihop degen på bakbord. Dela den i 2 delar, dela delarna i 3 delar. Rulla långa korvar och fläta 2 st flätor.
Jäs på bakplåt 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på t ex vallmofrö eller ngt annat du tycker är gott.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 35-45 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Tips! När brödet svalnat lägger du det i kylen över natten och sen skär du det i skivor. Då kan du plocka fram skivor direkt ur frysen och stoppa i brödrosten.
Lycka till!